Müşteri Memnuniyeti
Hızlı Teslimat
Siparişleriniz 3 iş günü içerisinde teslim edilir
Güvenli Ödeme
Güvenli ödeme kanallarımızdan 3D ile siparişlerinizi verebilirsiniz
Destek
Soru ve sorunlarınız için müşteri temsilcilerimiz her zaman yanınızda3
Hediye
Sitemizi takip et hediye ve indirimlerden yararlan
Tedarikçiler
E-Ticaret Nedir ?

E-Ticaret Nedir ?

E-ticaret son dönemlerin en popüler mesleklerinden biri haline geldiği için birçok kişi evden e-ticaret nasıl yapılır sorusuna yanıt arıyor. E-ticaret’in gelişen hacmi her gün binlerce kişinin e-ticaret hakkında araştırmalar yapmasında ve internetten satış yapan kişi sayısının artmasında etkili oluyor.

 

E-ticaret’in gelir getiren bir mesleğe dönüşmesi ve her geçen gün büyümeye devam etmesi ev hanımları, öğrenciler ve alternatif gelir elde etmek isteyen kişilerin bu sektörde faaliyet göstermesini sağlıyor.

 

Evden satış yapmak isteyen kişilere bilgi vermek için hazırladığımız bu yazımızda E-ticaret’in sağladığı avantajlar, e-ticaret yapmanın püf noktaları, e-ticarette dikkat edilmesi gereken unsurlar gibi konular hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek evden e-ticaret nasıl yapılır sorunuza yanıt bulabilir ve internetten ürün satışı yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Evden E-ticaret Nasıl Yapılır?

 

E-ticaret Nedir?

 

E-ticaret ürün ve hizmetlerin tüketicilere internet üzerinden satılmasına verilen isimdir. 1997 yılından bu yana hayatımızın bir parçası olan e-ticaret özellikle son dönemlerin en popüler mesleklerinden birisi haline gelmiştir.

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satmak isteyen kişi ve işletmeler e-ticaret siteleri ya da pazaryeri platformları üzerinden satış yapabilmektedir. Çoğu zaman işletmelerin e-ticaret siteleri varken pazaryerlerinde de mağaza açtığı ve bu platformlar üzerinden de satış yaptığı bilinmektedir. İşletmelerin pazaryerlerine yönelmesinin ardında yatan en önemli neden ise pazaryeri platformlarının hazır müşteri kitlesinin bulunmasıdır.

 

E-ticaret siteleri üzerinden ürün satan işletmeler genellikle 3 farklı e-ticaret modeli ile satışlarını gerçekleştirmektedir. Bunlar;

 

  • B2B ( Business to Business ) ; E-ticaret ile ürün satan işletmenin ve tüketicilerin işletmeler olduğu e-ticaret modelidir. Yani bu model ile e-ticaret yapan işletmeler işletmeden işletmeye satış yapmaktadır.
  • B2C ( Business to Consumer) ; İşletmeden tüketiciye satış yapılan e-ticaret modelidir.
  • C2C ( Consumer to Consumer) ; Tüketiciden tüketiciye satış yapmak imkânı sağlayan e-ticaret modelidir.

 

Sizlerde evden e-ticaret yapmak istiyorsanız bu e-ticaret modellerini inceleyebilir ve yapmak istediğiniz e-ticaret modelini belirleyerek bir satış sitesi açabilirsiniz. Böylece e-ticaret siteniz üzerinden satış yapabilir ve gelirlerinizi arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Sitesi Kurmak, 20 Adımda Başarılı Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

 

E-ticaret Nedir?

 

Evden E-ticaret Yapmanın Avantajları

 

Evden e-ticaret yapmanın kişi ve işletmelere sağladığı birçok avantaj bulunmaktadır. Gelin şimdi yazımızın bu bölümünde evden e-ticaret yapmanın avantajlarına bir göz atalım.

 

  • Evden e-ticaret yapan kişiler kendilerine alternatif gelir yaratma fırsatı bulmaktadır.
  • Mağazanız 7 gün 24 boyunca açık kalacağı için ürünleriniz günün her saatinde satılabilmektedir.
  • Geleneksel ticaret yöntemlerinde bulunan depo, kira ya da stok masrafları bulunmamaktadır.
  • Evde ürettiğiniz ürünleri kendi e-ticaret siteniz üzerinden satabilir ve gelirlerinizi arttırabilirsiniz.
  • Dijital pazarlama çalışmaları yaparak hedef kitlenizde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilir ve ürün satışlarınızı arttırabilirsiniz.
  • Rakipleriniz ile daha fazla rekabet içerisine girebilirsiniz.
  • E-ticaret süreçlerini iyi yönettiğiniz takdirde kendi markanızın temelini sağlam bir şekilde atabilir ve hem ulusal hem de global düzeyde tanınma fırsatı yakalayabilirsiniz.
  • E-ticaret kampanya ve indirimlerinden yararlanarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Sizler de bu tür avantajlardan yararlanmak ve evden satış yapmak istiyorsanız hemen bir e-ticaret sitesi açabilir ve kendi özelleştirmelerinizi yaparak internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Evden E-ticaret Yapmanın Avantajları

 

Stoksuz E-ticaret Yapmak

 

Evden e-ticaret yapmak isteyen kişilerin tercih edebileceği satış yöntemlerinden birisi de Stoksuz e-ticaret yapmak yani Dropshipping’dir.

 

Dropshipping elinde satılacak ürün ve hizmet bulunan işletmelerin ürünlerini kendi kâr marjınız üzerinden satmaya verilen isimdir. Dropshipping yöntemi ile satış yapan kişiler herhangi bir ürün tedarik ve stok yönetim masrafı ile karşı karşıya kalmamaktadır. Bu da evden satış yapmak isteyen kişilerin e-ticaret için gerekli olan sermayeyi daha kolay karşılamasına olanak sağlamaktadır.

 

Sizler de Dropshipping yapmak için xml veren firmalar hakkında araştırma yapabilir ve bir e-ticaret firması ile anlaşarak bu firmanın ürünlerini satabilirsiniz.

 
 

İlgili İçerik; Stoksuz E-Ticaret Nedir? Stoksuz Satış Nasıl Yapılır?



E-ticaret Şirketi Nasıl Kurulur?

 

E-ticaret Fikirlerini İnceleyin

 

İster stoksuz isterse de stoklu bir şekilde evden satış yapmak isteyen kişilerin e-ticaret fikirleri hakkında araştırma yapması gerekmektedir. Genellikle kişi işletmeler;

 

  • E-ticaret firmalarını inceleyerek
  • E-ticaret istatistiklerini analiz ederek
  • İnternetten satılacak ürünler hakkında araştırma yaparak

 

E-ticaret fikirleri hakkında bilgi sahibi olmaktadır. Bu da kişi ve işletmelerin e-ticaret süreçlerini daha kolay bir şekilde öğrenmesini ve uygulamaya geçmesini sağlamaktadır. Sizler de evden satış yapacaksanız e-ticaret fikirleri hakkında araştırmalar yapabilir ve kendi e-ticaret fikrinizi yaratarak internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternette En Çok Satılan Ürünler, Ne Satılır 2021

 

E-ticaret Fikirlerini İnceleyin

 

Evden E-ticaret Yapmaya Başlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Evden internet satışı yapmak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken birçok unsur bulunmaktadır. Evden e-ticaret nasıl yapılır sorusuna cevap arayanlar için hazırladığımız yazımızın bu bölümünde gelin evden e-ticaret yapmaya başlarken dikkat edilmesi gerekenler nelermiş bir göz atalım. Evden satış yapmak isteyenler;

 

  • Şirket Kuruluşu
  • İş Planı Hazırlama
  • Sermaye Yaratma
  • Ürün Seçimi ve Stok Yönetimi
  • Tedarikçi Seçimi
  • Alan Adı Kaydı
  • E-ticaret Alt Yapısı Seçimi
  • Esnek Ödeme Seçenekleri
  • Pazaryerlerinde Mağaza Açma
  • Kargo Anlaşmaları
  • Sosyal Medya Satışı
  • Dijital Pazarlama ve Reklam Çalışmaları

 

Gibi önemli konulara dikkat etmesi gerekmektedir. Böylece kişi ve işletmeler yapılması gereken çalışmaları doğru bir şekilde yapabilecekler ve e-ticaret süreçlerini daha kolay bir şekilde yürütebileceklerdir.

 

Evden E-ticaret  Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Şirketinizi Kurmaya Öncelik Verin

 

Evden e-ticaret nasıl yapılır sorusuna cevap arayan kişilerin ilk yapması gereken şeylerden birisi şirketlerini kurmaktır. Çünkü satılan ürünleri faturalandırmak için kişilerin vergi mükellefi olması zorunluluğu vardır. Bununla beraber evden internet satışı yapmak isteyen kişilerin satacakları ürünleri alırken gider göstermesi için de şirket kuruluşu oldukça önemlidir.

 

Evden internet satışı yapacak olan kişiler genellikle şahıs, limited veya anonim şirketlerinden birini kurarak internetten satış yapmaya başlasa da günümüzde evden satış yapan çoğu kişi ve firmanın şahıs şirketi kurarak satış yapmaya başladığını söylemek mümkündür. Çünkü şahıs şirketleri diğer şirket türlerine göre daha kolay bir şekilde kurulabilen ve kapatılabilen bir şirket türüdür.

 

Sizler de evden online satış yapmak istiyorsanız bir şahıs şirketi kurabilir ve iş planınızı hazırlayarak e-ticaret sektörüne adım atabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Şirket Nasıl Kurulur?

 

İş Planınızı Hazırlayın

 

Evden Satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken bir diğer konu ise bir iş planı hazırlamak olmalıdır. Çünkü iş planları çerçevesinde hareket eden kişi ve işletmeler e-ticaret süreçlerini daha kolay bir şekilde yönetebilmektedirler.

 

Evden E-ticaret İş Planınızı Hazırlayın

 

İş planı hazırlamak için;

 

  • Sermaye belirleme
  • İnternetten satılacak ürün bulma
  • E-ticaret alt yapısı seçme
  • Rakip analizi
  • Ürün fiyatlandırma stratejileri
  • Kargo ve sanal pos entegrasyonları
  • Pazaryerlerinden satış
  • Dijital pazarlama çalışmaları

 

Gibi e-ticaret için önemli olan konularda neler yapmanız gerektiğini belirleyin. Bu süreçlerin neler olduğunu rakiplerinizin bu süreçleri yönetmek için neler yaptığını ve sizin ne kadar bir sermaye ile neler yapmanız gerektiğini iş planınıza dahil edin. Böylece e-ticaret süreçlerinizi yönetirken önünüze çıkacak avantajlar ve engelleri görebilir ve daha kolay bir şekilde aksiyon alabilirsiniz.

 

Belli Bir Sermayeniz Olmalı

 

Evden satış yapmak her ne kadar düşük bir sermaye gerektiren bir iş modeli olsa da e-ticaret sektörüne atılmak ve internetten ürün satmak isteyen kişi ve işletmelerin belirli bir sermayesi olması gerekmektedir. Çünkü evden satış yapacak kişiler;

 

  • Şirket kuruluşu
  • Ürün tedariği
  • E-ticaret alt yapısı alma
  • Pazaryeri entegrasyonları
  • Dijital pazarlama çalışmaları

 

Vb. konularda harcama yapmak zorundadır. Bu nedenle e-ticaret sitenizi kurmadan ya da internetten satış yapmaya başlamadan önce bir sermaye yaratmalısınız. Belli bir sermaye ile e-ticarete adım atarak e-ticaret süreçlerinizi daha kolay bir şekilde yönetebilir ve bu sektörde başarılı olma fırsatı yakalayabilirsiniz.

 



 

Ürün Seçimi ve Stok Yönetimi

 

Evden e-ticaret yapmak isteyen kişilerin internetten satılacak ürünler bulması gerekmektedir. E-ticarette başarılı olmak isteyen her işletmenin ürün seçimi ve stok yönetimi konusunda doğru adımlar atması gerekmektedir. Çünkü e-ticaret sektörünün temelinde bulunun unsur ürünlerdir ve bir işletmenin ürünleri kullanıcıya ne kadar fayda sağlıyorsa bu işletmelerin sektöre tutunması o kadar kolay olacaktır.

 

Genellikle internetten ürün satışı yapmak isteyen işletmeler şu adımlar sayesinde satacakları ürünleri daha kolay bir şekilde bulabilmektedir;

 

  • Son dönemlerde Ticaret Bakanlığı tarafından paylaşılan e-ticaret istatistiklerini inceleyin. Bu istatistikleri göz önünde bulundurarak e-ticarette popüler olan sektörler ve gelişen sektörler hakkında bilgi edinin.
  • İnternetten en çok satılan ürünler hakkında araştırma yapın.
  • Sektörleri inceleyerek bu sektörlerde yer alan ürün açıklarını tespit edin. Böylece niş ürünler bulabilir ve sektördeki bir açığı tamamlayarak internetten satacağınız ürünleri daha kolay bir şekilde bulabilirsiniz.
  • Ürün ve hizmetler hakkında bilgi almak istiyorsanız pazaryeri sitelerinde satılan ürünlerin altındaki yorumları ve değerlendirme sayılarını göz önünde bulundurun.

 

Bu adımları tamamlayarak evden satışını yapacağınız ürünlere daha kolay bir şekilde ulaşabilir ve piyasadaki arz- talebi gözlemleyerek e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz.

 

Tedarikçiler Bulun

 

Evden e-ticaret yapmak isteyenlerin önem vermesi gereken bir diğer unsur ise tedarikçi veya toptancı bulmaktır. Satacağı ürünleri kendi üretmeyen kişilerin ilk olarak hangi ürünleri satacağına karar vermesi ve bu ürünleri temin edebilecekleri tedarikçiler bulması oldukça önemlidir. E-ticaret firması kurduktan sonra toptancı veya tedarikçi seçimi esnasında şunları göz önünde bulundurmanız oldukça önemlidir.

 

  • Tedarikçiniz işletmenizin yönetim ilkelerine uymalıdır.
  • Sürekli olarak bağlantı kurabilmeniz gerekmektedir.
  • Tedarikçilerin teknolojik gelişmeleri takip etmesi ve bu gelişmelere yatkın olması önemlidir.
  • Tedarikçiler kendi başarılarını kanıtlamak için referanslar sağlamalıdır.
  • Ürün portföyü geniş olmalıdır.

 

Sizler de bunları göz önünde bulundurabilir ve doğru tedarikçi seçimi yaparak evden satış yapacağınız ürünleri tedarik edebilirsiniz.

 

Evden E-ticaret Tedarikçi Bulma

 

E-ticaret Siteniz İçin Alan Adı Kayıt Etmelisiniz

 

Evden ürün satışı yapmak isteyen kişilerin e-ticaret sitesi kurmak için bir alan adı kaydetmesi gerekmektedir. Alan adları, e-ticaret sitenize ulaşmak isteyen kişilerin ip adreslerini kullanmak yerine e-ticaret sitenizin adını girerek sitenize ulaşmasını sağlamaktadır. Evden satış yapacak kişilerin alan adı kaydederken dikkat etmesi gereken birçok önemli nokta bulunmaktadır;

 

  • Alan adı tescili yaparken özgün alan adları bulmanız gerekmektedir.
  • Alan adınız akıcı ve akılda kalıcı olmalıdır.
  • Domain satın alırken daha önce bu domainin kullanılıp kullanılmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir.
  • Domaininiz genellikle 3- 13 karakter arasında olmalıdır.
  • Alan adı kaydı yaparken sektörüne uygun bir alan adı seçmeniz önemlidir.
  • Alan adı tescili esnasında sizlere sunulan alan adı uzantıları hakkında bilgi edinmeli ve sektörüne uygun bir uzantı seçmelisiniz.

 

Sizler de bu unsurları göz önünde bulundurarak alan adı kaydınızı yapabilir ve işinizi e-ticarete taşıyabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Alan Adı (Domain) Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 
 

Sanal Mağazanızı Kurarken Hazır E-ticaret Altyapısı Kullanın

 

E-ticaret ile evden satış yapmak isteyen kişilerin ben büyük ihtiyacı e-ticaret alt yapılarıdır. E-ticaret sektöründe ürün yönetimi, stok yönetimi, sosyal medya satışı, müşteri memnuniyeti gibi önemli unsurlar bulunduğu için evden satış yapmak isteyen kişilerin e-ticaret sitesi açarken dikkatli olması gerekir.

 

E-ticaret sitesi kurmak isteyen kişiler genellikle açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapılarını ya da hazır e-ticaret alt yapılarını tercih etmektedir. Fakat hazır e-ticaret alt yapıları bir e-ticaret sitesinin tüm ihtiyaçlarını karşılayan e-ticaret alt yapıları olduğu için evden e-ticaret yapmak isteyen kişilerin Ticimax gibi hazır e-ticaret alt yapılarını tercih etmesi oldukça önemlidir.

 

Sizler de evden internet satışı yapmak için e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax’ı tercih edebilir ve e-ticaret süreçlerinizi daha kolay yöneterek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

E-ticaret Kullanıcı Deneyimi Nedir?

 

E-ticaret Sitesi Tasarımına Önem Verin

 

Evden satış yapmak için e-ticaret sitesi kurmak isteyen kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken bir diğer konu ise e-ticaret sitesi tasarımıdır. Çünkü e-ticaret sitelerinin tasarımı tüketicilere güven vermediği takdirde hiçbir tüketici e-ticaret siteniz üzerinden alışveriş yapmak istemeyecektir.

 

  • E-ticaret sitenizi tasarlarken mobil uyumlu olarak tasarlamaya özen gösterin.
  • Site tasarımınızda kurumsal kimliğinizi ön plana çıkarın.
  • Banner ve slide alanlarınızı doğru bir şekilde düzenleyin.
  • İşletmeniz için önemli sayfalar olan İletişim, Hakkımızda ve SSS sayfalarını düzenlemeye önem verin.
  • E-ticaret sitenizin ödeme sayfasını güvenilir bir şekilde tasarlayın.

 

Böylece güven verici bir e-ticaret sitesi tasarımı yapabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Esnek Ödeme Seçenekleri Sunun

 

Evden satış yapacak olan kişiler bir e-ticaret sitesi açtıktan sonra e-ticaret siteleri üzerinden tahsilat alabilmek ya da tüketicilerin kredi ya da banka kartı ile ödeme yapmasını sağlamak için sanal pos entegrasyonu yapması gerekmektedir.

 

Sanal pos entegrasyonu yapmak isteyen kişi ve işletmelerin bilmesi gereken önemli noktalar bulunmaktadır.

 

  • Sanal pos anlaşması yapacağınız firmanın e-ticarette güvenliği sağlayan 3d Secure yöntemi ile ödeme alınmasına izin verdiğine dikkat edin.
  • Sanal pos firmanızın ödeme günleri ve haftaları ile ilgili bilgi alın.
  • Sanal pos komisyon oranları için firmanızdan teklif almaya özen gösterin.

 

Çalışacağınız sanal pos firmasını belirlerken yalnızca bir pos firmasından teklif alabileceğiniz gibi birden fazla pos firmasından da teklif alabilir ve bu firmaları karşılaştırarak daha doğru bir sanal pos firması seçebilirsiniz.

 

Evden E-ticaret Esnek Ödeme Seçenekleri Sunun

 

Kargo Şirketleri İle Görüşün

 

Evden e-ticaret nasıl yapılır diye soran kişiler için belki de en önemli şey kargolama işlemidir. Ürünlerin müşterilerinize ulaşımında problem yaşamamanız için bu oldukça önemlidir. Çünkü kargo süreçlerini iyi yönetmeyen e-ticaret firmaları satış kaybına uğrayabilmektedir. Bu nedenle kargo firması seçerken göz önünde bulundurmanız gereken unsurlar yer almaktadır.

 

  • Kargo şirketlerinin minimum gönderim ücreti ne kadar?
  • Kargo şirketinin şubeleri ürünlerinizi stokladığınız yere ne kadar uzaklıkta?
  • Kargo şirketinin ürünleri ulaştırmak için verdiği süre ne kadar?
  • Kargo alım zamanları hangi gün ve saatler?

 

Gibi sorular için yanıtlar hazırlayabilir ve çalışacağınız kargo firmasını seçerken doğru kararlar verebilirsiniz.



Kargo Şirketi Entegresi Nedir
 

Pazaryerlerinde Mağaza Açmak

 

Evden satış yapan kişi ve işletmeler satışlarını desteklemek, marka bilinirliklerini arttırmak ve daha fazla ürün satışı yapmak gibi amaçlar ile pazaryeri sitelerinde de satış yapmaktadır.

 

  • Trendyol
  • Hepsiburada
  • Gittigidiyor
  • N11
  • Çiçek Sepeti
  • Amazon

 

Günümüzde satıcıların en çok satış yaptığı pazaryeri platformları olarak bilinmektedir. Bu platformlarda mağaza açan kullanıcılar;

 

  • Pazaryerlerinde satış yapan rakipleri ile daha kolay bir şekilde rekabete girebilmektedir.
  • Pazaryeri platformlarının müşteri kitlesine ulaşarak marka bilinirliklerini arttırabilmekte ve daha fazla satış yapabilmektedir.
  • Pazaryeri kampanyaları sayesinde işletmeler düşük komisyon oranları ile satış yapabilmekte ve gelirlerini arttırabilmektedir.
  • Pazaryeri platformlarının kargo anlaşmaları sayesinde satıcılar sattıkları ürünleri kolay bir şekilde müşterilerine kolay bir şekilde kargolayabilmektedir.

 

Sizler de pazaryeri platformlarının bu tür avantajlarından yararlanmak istiyorsanız pazaryerlerinde mağaza açabilir ve satışlarınızı destekleyebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Trendyol’da Satış Yapmak için Bilmeniz Gerekenler



 Hazır E-ticaret Altyapısı Nedir?
 

Sosyal Medya’dan Ürün Satışına Önem Verin

 

Sosyal medya kullanımının dünya genelinde hızlı bir şekilde artması ve her gün milyonlarca kişinin sosyal medya platformlarında gördükleri ürünleri satın alması evden e-ticaret yapmak isteyen kişilerin sosyal medya platformlarında satış yapmasını beraberinde getirdi.

 

Artık Evden satış yapmak isteyen kişiler e-ticaret sitelerini öne çıkarmak, ürün ve kampanya tanıtımı yapmak için sosyal medya platformlarından da bir iletişim yürütmek zorunda. Fakat sosyal medyadan satış yapmak isteyen kişilerin de göz önünde bulundurması gereken belirli unsurlar bulunuyor. Gelin şimdi hep beraber bunlara bir göz atalım.

 

  • Evden satış yapmak ve satış arttırmak isteyen kişiler için en önemli platformlar Instagram, Facebook ve Twitter. Sizler de markanızı daha fazla kişiye ulaştırmak istiyorsanız bu platformlarda markanız adına iletişim yürütmeye özen göstermeli ve yaptığınız satışları arttırmaya çalışın.
  • Instagram, facebook ve twitter gibi platformlardan satış arttırmak isteyen firmalar marka bilinirliğini arttırmak için kullandıkları görsel kalitesine önem verin.
  • Instagramın son çıkan özelliklerinden birisi olan Insta Shop kullanarak e-ticaret sitenize trafik çekmeyi göz önünde bulundurun.
  • Gönderi metinlerinizde kampanya sloganı, marka sloganı, doğru hashtag kullanımı ve call to action metinlerinin kullanımına önem verin.
  • Instagram’dan satışlarınızı arttırmak istiyorsanız reklam ve tanıtım çalışmaları yapmayı göz önünde bulundurun.

 

Evden satış yapmak isteyenlerin sosyal medya platformlarında yapacakları bu çalışmalar hedef kitlelerine daha kolay ulaşmalarını sağlayacak ve satışlarını arttırmada etkili olacaktır.



Sosyal Medya Ürün Satışı Nasıl Yapılır?

 

Dijital Pazarlama ve Reklam Çalışmalarına Kaynak Ayırın

 

Evden satış yapacak olan kişi ve işletmelerin hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmak ve ürün satışlarını arttırmak için dijital pazarlama çalışmaları yapması gerekmektedir.

 

  • E-mail marketing
  • SMS Pazarlama
  • Arama motoru pazarlaması
  • Sosyal medya pazarlama
  • Affiliate marketing
  • Influencer marketing

 

Gibi pazarlama çalışmaları e-ticaret yapan firmalar tarafından en çok kullanılan pazarlama yöntemleridir. Sizler de ürünleriniz daha fazla kişiye ulaştırmak ve satışlarınızı arttırmak istiyorsanız dijital pazarlama çalışmalarınız için kaynak ayırmalısınız.

 

İlgili İçerik; Instagram'dan Satış Yapma Teknikleri ile Satışlarınızı Arttırın

 

Ticimax ile E-ticarette Doğru Adımlar

 

E-ticaret ile internetten satış yapmak istiyorsanız sizler de Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilir ve alt yapılarımız içerisinde bulunan yüzlerce özellik sayesinde e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz.

    Yorum yaz